maanantai 15. elokuuta 2011

Häntäheikkien kesäkirmailut


Haha! Danny on löytänyt sisäisen uroksensa ja viikkojen tutkailun jälkeen se on ottanut miehisen olemuksensa osaksi itseään. Voi jessus! Kesä on mennyt siis murrosikäisen collien kanssa...jokaiselle rodusta vähänkin tietävälle se tarkoittaa hampaiden kiristelyä ja useimmiten myös tutustumista omaan sisäiseen Dalai Lamaan - omistajan näkökulmasta siis näin. Koiran näkökulmia on niin monia että niitä en jaksais enää edes miettiä kun ollaan pahimmasta, hetkeksi, päästy yli. Jos ihmislasten kanssa mietitään että 3-vuotis uhma kun on oikein paha niin murrosikäisenä päästään helpommalla, uskoisin tuon pitävän vielä paremmin paikkansa koiralapsella ja nuorella. Meidän Danny kultamussukka on ollut niin kuin ihmisen mieli koko lapsuutensa ja vielä 1-vuotiaankin, mutta nyt kun tuli sitten kevät ja kesä vielä siihen perään niin herra päästi kaiken ajatuksensa valtoimeksi ja on koetellut kärsivällisyyttä tässä talossa. Tuohan ei siis ole ollut mikään hirviökoira, vaan sellainen kulman takana kyräilijä. Se on perus rauhallinen edelleen mutta siinäpä se juju onkin. Tuo kaiken kukkuraksi kävi sitten matkastressin päälle vielä Rikiin hampaiksi... Jippijaijee! Saatuaan olla pari päivää hiukan erillään ja palauduttuaan matkasta (junamatka Imatralle ja autolla takaisin), se on sietänyt ja jopa tervehtinyt Rikiä ihan normaalisti. Yllättävän pitkään se tosin on tuota supernopeaa terrieriä sietänytkin, kaikessa rauhallisuudessaan. Oli pari kuukautta sellaista kun Danny ei kestänyt saman ikäisiä uroksia lainkaan. Liikaa iholle tulevat eivät edelleenkään oikein iske, mutta ihan hampaiden esittelyksi homma ei kuitenkaan mene. Aikamoinen kukko...

Mutta, kuinka ollakaan pelastuskoira siitä taitaa tulla kuitenkin. Vaihdettiin ryhmää ja avot, homma loksahti heti ekoissa treeneissä pitkän tauon jälkeen paikoilleen. Koira tuli jopa luokse ihan innolla ja esti oikeasti ihmisiä. Tuntui että se eka ryhmä olikin vähän päämäärättömän oloinen, mutta ehkä meillä oli vain huono hetki Dannyn kanssa. Mene ja tiedä, ihan sama, nyt on hyvä ja näillä mennään.

Näyttelyissä Danny on käynyt koko kesän. Se on heinäkuusta alkaen tosin kärsinyt junnu-uroksen dilemmasta ja saanut pelkkiä EH:ta. Ihan hyvät nekin mutta, jos voi saada parempia niin me otettais niitä jooko. Nyt sitten kääntyi tuulet. Jo oikeastaan ACP- katselmuksessa oli havaittavissa jotakin muutosta mutta nyt 14.päivä tuli sitten hieno arvostelu ja NUO ERI2. Seuraavaksi Danny menee kehään varmaankin Vantaalla, jos en nyt sitten ota vain Fergusta kun on sen ekat geimit. Katsotaan.

Eli talvesta toivotaan suht runsaslumista, jotta turkki pysyy hyvänä edelleen ja sitten otetaan kelkka käyttöön. Valjastetaan nuo kummatkin siihen eteen ja VEDÄ! :) (Haaveita pitää olla eikös vaan?!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti